Main Index: Hungarian Bible

3. Mozes 10

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]   

10:1 Nadab pedig es Abihu, Áronnak fiai, vevek egyen-egyen az ő temjenezőjöket, es tőnek azokba szenet es rakanak arra füstölő szert, es vivenek az Úr ele idegen tüzet, a melyet nem parancsolt vala nekik.

10:2 Tűz jöve azert ki az Úr elől, es megemeszte őket, es meghalanak az Úr előtt.

10:3 És monda Mozes Áronnak: Ez az, a mit szolt vala az Úr, mondvan: A kik hozzam közel vannak, azokban kell megszenteltetnem, es az egesz nep előtt megdicsőittetnem.

10:4 Áron pedig melyen hallgata. Szolita azert Mozes Misaelt es Elsafant, Uzzielnek, az Áron nagybatyjanak fiait, es monda nekik: Jertek ide, vigyetek ki atyatokfiait a szenthely elől, a taboron kivül.

10:5 És odamenenek, es kivivek őket az ő köntöseikben a taboron kivül, a mint szolott vala Mozes.

10:6 Azutan monda Mozes Áronnak es az ő fiainak, Eleazarnak es Ithamarnak: Fejeteket meg ne meztelenitsetek, ruhaitokat meg ne szaggassatok, hogy meg ne haljatok es haragra ne gerjedjen [az] [Úr] az egesz gyülekezet ellen; a ti atyatokfiai pedig, Izraelnek egesz haza sirassak az egest, a melyet egetett az Úr.

10:7 A gyülekezet satoranak nyilasan se menjetek ki, hogy meg ne haljatok; mert az Úr kenetenek olaja van rajtatok. És cselekvenek a Mozes beszede szerint.

10:8 Áronnak pedig szola az Úr, mondvan:

10:9 Bort es szeszes italt ne igyatok te es a te fiaid veled, mikor bementek a gyülekezet satoraba, hogy meg ne haljatok. Örökkevalo rendtartas legyen ez a ti nemzetsegeitekben.

10:10 Hogy különbseget tehessetek a szent es közönseges között, a tiszta es tisztatalan között.

10:11 És hogy tanithassatok Izrael fiait mindazokra a rendelesekre, a melyeket az Úr szolott vala nekik Mozes altal.

10:12 Mozes pedig szola Áronnak es az ő megmaradt fiainak, Eleazarnak es Ithamarnak: Vegyetek az etelaldozatot, a mely megmaradt az Úrnak tűzaldozatibol, es egyetek meg azt kovasztalan kenyerekkel az oltar mellett; mert igen szentseges az.

10:13 Azert egyetek azt szent helyen, mert kiszabott reszed, es fiaidnak is kiszabott resze az, az Úrnak tűzaldozatibol; mert igy parancsolta nekem.

10:14 A meglobalt szegyet pedig, es a felmutatott lapoczkat egyetek meg tiszta helyen, te, es a te fiaid es leanyaid is veled, mert kiszabott reszül adattak azok neked s kiszabott reszül a te fiaidnak is, Izrael fiainak halaado aldozataibol.

10:15 A felmutatott lapoczkat es meglobalt szegyet a tűzaldozat köversegeivel együtt vigyek be, hogy meglobaljak az Úr előtt, es ez lesz a te kiszabott reszed, es veled a te fiaide örökke, a mint megparancsolta vala az Úr.

10:16 Azutan szorgalmatosan tudakozodek Mozes a bűnaldozatra valo bak felől, de ime elegett vala. Haragra gerjede azert Eleazar es Ithamar ellen, Áronnak megmaradt fiai ellen, mondvan:

10:17 Miert nem ettetek meg a bűnert valo aldozatot a szenthelyen? Hiszen igen szentseges az, es nektek adta azt [az] [Úr a] gyülekezet vetkenek hordozasaert, hogy engesztelest szerezzetek annak az Úr előtt.

10:18 Íme, nem vitetett be annak vere a szenthely belsejebe, meg kellett volna azert ennetek a szenthelyen, a mint megparancsoltam vala.

10:19 Áron pedig szola Mozesnek: Íme ma aldoztak meg az ő bűnert valo aldozatukat es egeszen egőaldozatukat az Úr előtt, engem pedig ilyen [keserűsegek] ertek: Ha megettem volna ma a bűnert valo aldozatot, vajjon jo lett volna-e az Úr előtt?

10:20 Mikor ezt hallotta vala Mozes, jonak tetszek ez neki.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase