Main Index: Hungarian Bible

3. Mozes 5

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]   

5:1 Ha azzal vetkezik valaki, hogy hallotta a karomlo beszedet, es bizonysag lehetne, hogy latta, vagy tudja: ha meg nem jelenti azt, de hordozza az ő vetsegenek terhet;

5:2 Vagy ha valaki illet akarmely tisztatalan dolgot, akar tisztatalan vadnak, akar tisztatalan baromnak, akar tisztatalan feregnek holttestet, es nem tud arrol, hogy tisztatalanna lesz es vetkezik;

5:3 Vagy ha illeti az ember tisztatalansagat, akarmi tisztatalansagat, a mely tisztatalanna tesz, es nem tudta azt, hanem azutan ertette meg, hogy vetkezett;

5:4 Vagy ha valaki hirtelenkedve tesz esküt az ő ajkaival rosszra vagy jora, vagy akarmi az, a mire hirtelenkedve esküszik az ember, ha nem tudott arrol, de azutan megertette, hogy azok közül valamelyikben vetkezett:

5:5 Akkor, mivelhogy vetkezett ezek közül valamelyikben, vallja meg, hogy mi az, a miben bűnösse lett;

5:6 És vigyen az ő vetkeert az Úrnak, az ő bűneert, a melyet elkövetett, egy nősteny baranyt vagy kecsket a nyajbol, bűnert valo aldozatul. Ekkepen szerezzen neki engesztelest a pap az ő bűneert.

5:7 Ha pedig nincsen egy baranyhoz valo modja: vigyen az ő vetkeert valo aldozatra ket gerliczet vagy ket galambfiat az Úrnak, az egyiket bűnert valo aldozatul, a masikat egeszen egőaldozatul.

5:8 És vigye azokat a paphoz; az pedig aldozza meg először azt, a mely bűnert valo aldozat, es tekerje ki annak fejet nyakcsigajanal, ugy, hogy el ne szakaszsza.

5:9 És hintsen a bűnert valo aldozat vereből az oltar oldalara, a többi vert pedig nyomjak ki az oltar aljara; bűnert valo aldozat ez.

5:10 A masikat keszitse el egeszen egőaldozatul, ugy, a mint szokas; ekkepen szerez neki engesztelest a pap az ő bűneert, a melyet elkövetett, es megbocsattatik neki.

5:11 Ha pedig nincs modja ket gerliczehez vagy ket galambfihoz sem: vigyen aldozatul az, a ki vetkezett, egy efa langlisztnek tizedreszet bűnert valo aldozatul; ne tegyen ahhoz olajat, es ne adjon ahhoz tömjent, mert bűnert valo aldozat ez.

5:12 És vigye azt a paphoz, es markolja ki abbol a pap teli marokkal az emlekeztető reszet, es füstölögtesse el az oltaron az Úrnak tűzaldozataival. Bűnert valo aldozat az.

5:13 Így szerezzen neki engesztelest a pap az ő bűneert, a melyet elkövetett valamivel ama [bűnök] közül, es megbocsattatik neki. És legyen a pape, mint az etelaldozat.

5:14 Azutan szola az Úr Mozesnek, mondvan:

5:15 Ha valaki hűtlenseget követ el, es tevedesből vetkesen elvesz az Úrnak szentelt dolgokbol: vigyen az ő vetkeert valo aldozatot az Úrnak, egy ep kost a nyajbol, a mint te becsülöd, ezüst siklusokban, a szent siklus szerint, vetekert valo aldozatul.

5:16 És a mit vetkesen elvett a szent dologbol, azt fizesse meg, es tegye hozza az ötödreszet, es adja azt a papnak. Így szerez neki engesztelest a pap a vetekert valo aldozat kosaval, es megbocsattatik neki.

5:17 Hogyha vetkezik valaki, es cselekszik valamit az Úrnak valamely parancsolata ellen, a mit nem kell cselekedni, ha nem tudta is: vetkesse lesz, es hordozza az ő vetsegenek terhet:

5:18 Vigyen azert a nyajbol egy ep kost a paphoz, a te becslesed szerint, bűnert valo aldozatul, es szerezzen neki engesztelest a pap az ő tevedeseert, a melylyel tudatlansagbol tevedett, es megbocsattatik neki.

5:19 Bűnert valo aldozat ez, mivelhogy bűnt követett el az Úr ellen.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase