Main Index: Hungarian Bible

3. Mozes 3

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]   

3:1 Hogyha halaaldozattal aldozik valaki, ha tulokfeleből, akar himmel, akar nőstenynyel aldozik: ep barmot vigyen az Úr ele.

3:2 És tegye a kezet az ő aldozatjanak fejere, es ölje meg azt a gyülekezet satoranak nyilasanal, es Áron fiai, a papok, öntsek a vert köröskörül az oltarra.

3:3 Azutan vigyen a halaaldozatbol tűzaldozatot az Úrnak: a köverjet, a mely a belet takarja, es mindazt a köverjet, a mely a belek között van.

3:4 A ket veset is, es a rajtuk levő köverseget, a mely a veknyaknal van, es a majon levő hartyat a vesekkel együtt vegye el.

3:5 És füstölögtessek el azt Áron fiai az oltaron az egőaldozattal együtt a tűzön levő fan: tűzaldozat ez, kedves illatu az Úrnak.

3:6 Hogyha pedig valaki juhfeleből aldozik halaaldozatot az Úrnak, akar him, akar nősteny legyen az, epekkel aldozzek.

3:7 Ha baranyt visz ő az ő aldozataul, vigye azt az Úr elebe.

3:8 És tegye a kezet az ő aldozatjanak fejere, azutan ölje meg azt a gyülekezet satora előtt, es az Áron fiai öntsek a veret az oltarra köröskörül.

3:9 Azutan aldozzek az Úrnak e halaaldozatbol tűzaldozatot: a köverjet, a farkat egeszen, a melyet a hatagerezdi vegenel vagjon el, es a belet takaro köverjet, es minden köverjet, a mely a belek közt van.

3:10 És a ket veset is, es a rajtuk levő köverseget, a mely a veknyaknal van, es a majon levő hartyat a vesekkel együtt vegye el.

3:11 És füstölögtesse el azt a pap az oltaron: tűzaldozati eledel ez az Úrnak.

3:12 Hogyha kecskevel aldozik valaki, azt is az Úr ele vigye.

3:13 És tegye kezet annak fejere, es ölje meg azt a gyülekezetnek satora előtt, es öntsek az Áron fiai annak veret az oltarra körül.

3:14 És aldozzek abbol tűzaldozatot az Úrnak: a köverjet, a mely betakarja a belet, es mindazt a köverjet, a mely a belek között van.

3:15 A ket veset is, es a rajtuk levő köverseget, a mely a veknyaknal van, es a majon levő hartyat a vesekkel együtt vegye el.

3:16 És füstölögtesse el azokat a pap az oltaron tűzaldozati eledelül, kedves illatul. A köverje mind az Úre [legyen].

3:17 Örökkevalo rendtartas legyen a ti nemzetsegeiteknel minden ti lakhelyeteken: semmi kövert es semmi vert meg ne egyetek!

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase