Main Index: Hungarian Bible

3. Mozes 2

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]   

2:1 Mikor valaki etelaldozatot akar aldozni az Úrnak, lisztlangbol aldozzek, es öntsön arra olajat, es temjent is tegyen arra.

2:2 És vigye azt az Áron fiaihoz, a papokhoz, es vegyen ki abbol egy tele marokkal; annak lisztlangjabol es olajabol, az egesz temjenevel együtt, es füstölögtesse el a pap az oltaron annak emlekeztető reszeül. Ez a tűzaldozat kedves illatu az Úrnak.

2:3 A mi pedig megmarad az etelaldozatbol, Árone es az ő fiaie legyen; szentseges [aldozat] ez az Úrnak tűzaldozatai között.

2:4 Hogyha pedig etelaldozatot kemenczeben sültből akar aldozni valaki lisztlangbol, olajjal elegyitett kovasztalan lepenyei, vagy olajjal megkent kovasztalan pogacsai legyenek.

2:5 Ha pedig a te aldozatod serpenyőben sült etelaldozat, olajjal elegyitett kovasztalan lisztlangbol legyen.

2:6 Darabold azt el, es önts rea olajat, etelaldozat ez.

2:7 Ha pedig a te etelaldozatod rostelyon sült, lisztlangbol, olajjal keszittessek.

2:8 És vidd el az etelaldozatot, a mi ezekből keszült, az Úrnak, es azt a papnak bemutatvan, az vigye azt el az oltarhoz.

2:9 És vegyen a pap az etelaldozatbol emlekeztető reszt, es füstölögtesse el az oltaron; tűzaldozat ez, kedves illatu az Úrnak.

2:10 A mi pedig megmarad az etelaldozatbol, Árone es az ő fiaie legyen; szentseges aldozat ez az Úrnak tűzaldozatai között.

2:11 Semmi etelaldozat, a mit az Úrnak aldoztok, kovaszszal ne keszüljön; mert kovaszbol es mezből semmit se füstölögtethettek az Úrnak a tűzaldozatok között.

2:12 Zsengealdozatul felvihetitek azokat az Úrnak, de az oltarra nem juthatnak fel kedves illatul.

2:13 Minden te etelaldozatodat pedig sozd meg soval, es a te etelaldozatodbol soha el ne maradjon a te Istened szövetsegenek soja; minden te aldozatodhoz sot adj.

2:14 Ha zsengekből valo etelaldozatot aldozol az Úrnak, tűznel pergelt kalaszbol, es zsenge gabona-darabol aldozzad a te zsengeidnek aldozatat.

2:15 Adj hozza olajat, es tegy rea tömjent; etelaldozat ez.

2:16 A pap pedig füstölögtesse el annak emlekeztető reszet a darabol es olajbol, az egesz tömjennel együtt. Tűzaldozat ez az Úrnak.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase