Main Index: Hungarian Bible

3. Mozes 1

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]   

1:1 Szolita Mozest es beszele vele az Úr a gyülekezet satorabol, mondvan:

1:2 Szolj Izrael fiainak, es mondd meg nekik: Ha valaki közületek aldozni akar az Úrnak: barmokbol, tulok- es juhfelekből aldozzatok.

1:3 Ha tulokfeleből aldozik egeszen egőaldozattal: himmel es eppel aldozzek. A gyülekezet satoranak ajtajahoz vigye azt, hogy kedvesse legyen az Úr előtt.

1:4 És tegye kezet az egőaldozat fejere, hogy kedves legyen ő erette, hogy engesztelest szerezzen az ő szamara.

1:5 És ölje meg a tulkot az Úr előtt, az Áron fiai pedig, a papok, vigyek fel a vert, es hintsek a vert köröskörűl az oltarra, a mely a gyülekezet satoranak nyilasanal van.

1:6 Azutan vonja le az egőaldozat bőret, azt pedig vagdalja el tagjaira.

1:7 És az Áron pap fiai gerjeszszenek tüzet az oltaron, es rakjanak fat a tűzre.

1:8 Azutan rakjak az Áron fiai, a papok, a tagokat: a fejet es a köverjet a fara, a mely az oltaron levő tűzön van.

1:9 A belet pedig es labszarait mossa meg vizben, es füstölögtesse el a pap az egeszet az oltaron egeszen egőaldozatul. Ez a tűzaldozat kedves illatu az Úrnak.

1:10 Ha pedig a juhfelekből: baranyokbol vagy kecskekből akar valaki aldozni egőaldozatul, himmel es eppel aldozzek.

1:11 És ölje meg azt az oltar eszaki oldalanal az Úr előtt, az Áron fiai pedig, a papok, hintsek annak veret az oltarra köröskörül.

1:12 Azutan vagdalja el azt tagjaira, a fejevel es köverjevel együtt, a pap pedig rakja azokat a fara, a mely az oltaron levő tűzön van.

1:13 A belet es a labszarakat mossa meg vizben, a pap pedig aldozza meg az egeszet es füstölögtesse el az oltaron egőaldozatul. Ez a tűzaldozat kedves illatu az Úrnak.

1:14 Ha pedig madarfeleből akar aldozni egőaldozatul az Úrnak, gerliczekből vagy galambfiakbol aldozzek.

1:15 És vigye azt a pap az oltarhoz, es tekerje ki annak a fejet, es füstölögtesse el az oltaron, a veret pedig bocsassa ki az oltar falara.

1:16 A begyet pedig rutsagaval egyben vegye ki, es vesse azt az oltar keleti oldalara, a hamu helyere.

1:17 És hasitsa meg azt a szarnyain, de el ne szakaszsza egymastol, es füstölögtesse el azt a pap az oltaron a fan, a mely a tűzőn van, egőaldozatul. Tűzaldozat ez, kedves illatu az Úrnak.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase